عنوان
تحلیل جرم شناختی جرایم اینترنتی
 

استاد راهنما
نعمت الله یداللهی
 

استاد مشاور
دکتر اسماعیل هادی تبار
 
بهار1394
 

(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)

تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :

فهرست مطالب

چکیده 8

فصل اول-کلیات تحقیق.. 11

1-مقدمه. 12

2-بیان مساله. 12

3-اهمیت و ضرورت انجام تحقیق.. 13

4-پیشینه تحقیق.. 17

5-سوالات تحقیق: 24

6-فرضیه ها 24

7-اهداف تحقیق.. 25

8-روش تحقیق.. 25

9-موانع و مشکلات تحقیق.. 26

فصل دوم-مفهوم شناسی و ادبیات تحقیق.. 27

مبحث اول-تعریف جرم. 28

گفتار اول-تعریف جرم در لغت… 28

گفتار دوم-تعریف جرم در اصطلاح.. 29

مبحث دوم-تعریف مجازات… 31

گفتار اول-تعریف مجازات در لغت… 31

گفتار دوم-تعریف مجازات در اصطلاح.. 33

مبحث سوم- مفهوم رایانه. 38

مبحث چهارم-مفهوم جرائم رایانه ای.. 40

مبحث پنجم-تعریف اینترنت… 42

مبحث ششم- تعریف محیط سایبر. 43

مبحث هفتم-تاریخچه جرایم اینترنتی.. 43

فصل سوم –بررسی و تحلیل جرایم اینترنتی.. 49

مبحث اول- کلاهبرداری رایانه ای.. 50

گفتار اول -تعریف کلاهبرداری سنتی.. 51

گفتار دوم-کلاهبرداری اینترنتی.. 51

گفتار سوم-مقایسه كلاهبرداری سنتی با كلاهبرداری رایانه ای.. 55

گفتار چهارم- شروع به كلاهبرداری رایانه ای.. 57

گفتار پنجم-تفاوت تحصیل با بردن مال. 62

گفتار ششم-تحقق عمل فریفتن.. 63

مبحث دوم-سرقت رایانه ای.. 66

مبحث سوم-بررسی جرم هتک حیثیت رایانه ای.. 68

گفتار اول-عنصر قانونی جرم هتک حیثیت رایانه ای.. 68

گفتار دوم- رکن مادی جرم هتک حیثیت رایانه ای.. 70

گفتار سوم-رکن روانی جرم هتک حیثیت رایانه ای.. 73

گفتار چهارم-مصادیق جرایم هتک حیثیت رایانه ای.. 74

بند اول-انتشار محتوای مجرمانه. 74

بند سوم-پورنوگرافی.. 79

مبحث چهارم-بررسی جرم فروش یا پخش یا در دسترس گذاری داده های رخنه گر  81

مبحث پنجم- بررسی جرم اشاعه اکاذیب، هتک حرمت  اینترنتی.. 83

گفتار اول- عنصر قانونی جرم نشر اکاذیب رایانه ای.. 87

گفتار دوم- رکن مادی جرم نشر اکاذیب رایانه ای.. 90

گفتار سوم- رکن روانی جرم نشر اکاذیب رایانه ای.. 98

مبحث ششم- انتشار عکس و فیلم خصوصی افراد. 104

مبحث هفتم- تغییر یا تحریف فیلم یا صوت یا تصویر دیگری.. 105

فصل چهارم-بررسی علل و انگیزه ارتکاب به جرایم اینترنتی و راه های پیشگیری از آن  107

مبحث اول-اقدامات به عمل آمده در مورد جرائم رایانه ای.. 108

مبحث دوم-ویژگی های جرایم کامپیوتری.. 110

مبحث سوم-نقش کامپیوتر و اینترنت در فراهم سازی بستر جرم. 115

مبحث چهارم-علل گرایش افراد به جرایم اینترنتی.. 117

گفتار اول-علل اقتصادی.. 117

گفتار دوم-علل فرهنگی.. 118

گفتار سوم-مشکلات روحی و روانی.. 119

مبحث پنجم-تأثیر رایانه در گسترش مفاسد اخلاقی.. 120

مبحث ششم-طرق مختلف تولید و توزیع محتویات مستهجن و مبتذل  121

مبحث هفتم-امنیت در فضای سایبری.. 127

مبحث هشتم- پیشگیری اجتماعی از جرایم و انحراف های سایبری.. 128

گفتار اول- پیشگیری اجتماعی جامعه مدار سایبری.. 128

گفتار دوم- پیشگیری اجتماعی رشدمدار سایبری.. 130

گفتار اول- اقدامات مداخله آمیز والدین.. 131

گفتار دوم-تدابیر همیاری همسالان. 131

گفتار سوم-تدابیر كاربری صحیح.. 132

گفتار چهارم-تدابیر كاهنده آثار سوء 133

گفتار پنجم-تدابیر آموزشی.. 134

گفتار ششم-تدابیر الزام آور كار برای اینترنت… 136

گفتار هفتم- تدابیر رسانه ای.. 136

فصل پنجم-نتیجه گیری و پیشنهاد ها 138

نتیجه گیری.. 139

پیشنهاد ها 140

فهرست منابع. 142

الف-کتب… 142

کتب فارسی…………………..143

کتب عربی…………..145

ج-قوانین.. 147

ب-منابع عربی.. 148

چکیده انگلیسی.. 152

 

 

چکیده

امروزه با افزایش استفاده از اینترنت، از آن برای انواع مختلفی از جرائم از جمله، سرقت اطلاعات شخصی، سرقت پول از حساب‌های بانکی کاربران، گسترش پرونوگرافی و غیره، استفاده می‌شود. تقریباً هر شخصی که از اینترنت برای منافع شخصی خود استفاده می‌کند، می‌تواند قربانی جرائم اینترنتی باشد. کلاهبرداری‌های اینترنتی بسیار فریبنده بوده و سبب می‌شوند تا ما نتوانیم جلوی خود را گرفته و با کلیک کردن روی لینک‌های مشکوک، به یکی از قربانیان جرائم اینترنتی تبدیل می‌شویم. امروزه، ما از اینترنت برای مقاصدی چون ارتباطات ای‌میلی (از طریق جی‌میل، یاهو و…) بانکداری آنلاین، خرید آنلاین، شبکه‌های اجتماعی، چت، تماشای فیلم و… استفاده می‌کنیم.دستیابی به هر کدام از این اهداف ممکن است ما را قربانی جرائم اینترنتی کند؛ بنابراین باید با دقتی فوق العاده از اینترنت استفاده کنیم. در میان جرائم اینترنتی مختلف، فیشینگ در صدر قرار می‌گیرد. فیشینگ، روند دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران مانند جزئیات حساب بانکی، جزئیات کارت اعتباری از طریق وسایل مختلف است. اشخاص درگیر در انجام چنین جرائمی بسیار باهوش بوده و جمع‌آوری اطلاعات مهم و حیاتی کاربران برای آنها، کاربزرگ و شاقی نیست. هدف از انتخاب این موضوع آگاهی نداشتن جامعه در مورد یکسری جرم ها که به ظاهر ممکن است نوعی جرم به شمار نیایند و قابل لمس نباشند و به صورت مجازی و غیرقابل ملموس در محیط های مجازی صورت می گیرند ، درست است که این جرمها را با چشم نمی توان دید ولی در بعضی موارد ممکن است خطرات بیشماری را به وجود آورند که ممکن است سالیان سال نتوان آنها را جبران کرد .هدف ما در این تحقیق بررسی جرایم اینترنتی می باشد.

 

کلیدواژه:جرم، اینترنت ، سایبری،پیشگیری.

فصل اول-کلیات تحقیق

 

1-مقدمه

امروزه تحولات عظیمی در تکنولوژی بوقوع پیوسته و شاهد انقلابات بزرگ در زمینه فن آوری ارتباطات فرا ملی طی چند دهه اخیر بوده ایم .اینترنت علی رغم تمامی امکانات و اطلاع رسانی در عزم بین المللی که برای ما به ارمغان آورده است ولی متأسفانه بعضی از افراد سودجو و فرصت طلب با فرا گرفتن مهارت و دانش لازم راه های ورود به سیستم های کامپیوتری دولتی و خصوصی و … را به دست آورده اند که موجب بروز مشکلات و خسلرات فراوانی گردیده است و با توسعه و تحول اینترنت ، در مقابل انقلاب عظیمی در ایجاد جرایم در سطح بین المللی بوجود آمده است . لذا در بیشتر کشورهای دنیا جرایم اینترنتی بعنوان یک معضل حاد و بسیار مهم تلقی می گردد و دولتها در صدد پیدا نمودن راه حل های مختلفی در جهت جلوگیری از وقوع آن می باشند . در حال حاضر جرایم اینترنتی با اشکال مختلفی صورت می پذیرد که عبارتند از : کلاهبرداری اینترنتی ، جاسوسی اینترنتی ، سوء استفاده از شبکه های تلفنی ، سوءاستفاده از کارتهای اعتباری ، وارد کردن ویروس به کامپیوتر های دیگر ، پولشویی و … در این تحقیق ، پس از مقدمه به بررسی تاریخچه جرایم کامپیوتری ، تبیین مفهوم و ماهیت جرایم اینترنتی ، بررسی انواع مختلف جرایم اینترنتی ، بررسی نقاط قوت و ضعف قوانین و ارئه راهکارهی مناسب برای پیشگیری از وقوع جرایم کامپیوتری خواهد پرداخت.شیوع جرایم رایانه ای (اینترنتی)  درحوزه های مختلف اجتماعی موجب بروز آسیبها وخسارات متعددی در جامعه می گردد.از مهمترین آسیبهای وارد برفرد وجامعه از بین بردن مبانی واصول اخلاقی و نظام اجتماعی بوده که خسارات زیادی به نظام های اقتصادی ،سیاسی ،فرهنگی جامعه وارد می آورد. هرچه بیشتر فناوری رایانه ای توسعه یابد جرایم رایانه ای (اینترنتی) مرتبط با هنجارشکنی های غیراخلاقی نیز توسعه پیدا خواهد نمودوتاثیرمنفی برنظام اجتماعی و بنیادی خانواده ها خواهد گذاشت.ولذا اجرایم رایانه ای(اینترنتی) باعث می شود، حریم شخصی افراد دچار تزلزل شده و عفت عمومی خدشه دار شده است. با توجه به افزایش و شیوع جرایم رایانه‌ای (اینترنتی) در جامعه، هرگونه تحقیقی در جهت برنامه ریزی برای کاهش این رفتار مخرب و نامطلوب، ضروری به نظر می‌رسد. جرم و پدیده مجرمانه

 

همواره برای جامعه بشری خطرناک بوده، اما گاهی جرم بواسطه حالت خاصی جامعه را تهدید ویژه می‌کند که جرایم منافی عفت رایانه‌ای (اینترنتی)  از جمله همین جرایم خطرناک است که با رواج آن، خسارت جبران ناپذیری به ارزش‌ها و افراد جامعه و همچنین خانواده‌ها به عنوان پایه‌های اصلی شکل‌گیری جامعه وارد می‌شود.ازاین رو  بدلیل اهمیت و مهم بودن موضوع تحقیق در مورد جرائم  رایانه ای(اینترنتی) وارائه راهکار جهت پیشگیری ازآن ضرورت دارد.

2-بیان مساله

قانون جرایم رایانه ای مصوب 11/11/1388یکی از کامل ترین قوانین در زمینه جرایم مربوط به فضای مجازی و رایانه ای می باشد. انسان عصر حاضر، افزون بر دنیای فیزیكی، كه از زمان خلقت خود با آن مانوس بوده و با شرایط و مقتضیات آن خو گرفته، به دنیای جدیدی به نام فضای سایبر پا گذاشته كه از ویژگی های متمایزی برخوردار است. این فضا توانمندی هایی برای پیشبرد بهینه امور در اختیار دارد كه بشر را ناگزیر از به كارگیری بدون تبعیض و فراگیر آن در تمامی عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی، بهداشت و درمان و حتی نظامی كرده است. انعطاف پذیری و سادگی بی نظیر در كاربری، حتی موانع سنی و میزان دانش و مهارت را نیز برداشته است. بی تردید، این وضعیت بیم و امیدهایی را بر می انگیزد. اما آن چه مسلم است این كه بهره برداری صحیح و سودمند از این فضا مستلزم رعایت هنجارهایی است كه تخطی از آنها میتواند باعث آسیب هایی شود و برخی از آن­ها حتی مستوجب جرم انگاری و مجازات گردند. با این حال، چنان چه به كاربران، كه مانند كودكی نوپا در این دریای بیكران رها هستند، آموزش های صحیحی داده نشود، هرگونه مقابله با هنجار شكنی های سایبری در جهت برقراری موازین اخلاقی سایبری، می تواند با ایرادات جدی حقوقی و اخلاقی مواجه گردد. این نوشتار بر آن است با بررسی راهكارهای پیشگیری اجتماعی از جرایم سایبری، به عنوان شاخه های از پیشگیری از وقوع هنجارشكنی های مجرمانه سایبری، میزان كارایی آن را در نهادینه سازی هنجارهای اخلاقی سایبری مورد بررسی قرار دهد.

3-اهمیت و ضرورت انجام تحقیق

علم جرمشناسی در عمر یکصد ساله خود همواره در پی کشف عوامل جرم زا و شرایط موثر در بروز رفتار جنایی بوده تا به مدد آن و البته بهره گیری از تمامی تخصصهای علمی به روش های درمان و اصلاح و تربیت بزهکاران دست یابد.اما نکته قابل توجه در این میان است که چنین تکاپویی تا اوایل دهه شصت و همزمان با پیدایش جرایم سایبری صرفا در بستر دنیای حقیقی بوده است.هر چند که که نقاط مشترک در مطالعات تطبیقی جرایم فضای حقیقی و مجازی وجود دارد لکن باید گفت جرایم سایبری مرزهای مطالعاتی جدیدی برای جرمشناسان ایجاد کرده است زیرا این جرایم در سیر تحول خود ,نه تنها چالش مفهومی و مصداقی برای حقوق جزای سنتی ایجاد کرده بلکه ادبیات تخصصی خاص خود را نیز دارا هستند. هرچند برخی بر این باورند که اصلاح قوانین سنتی جزایی پاسخگوی نیازها در برابر جرایم سایبری است در مقابل عده ای معتقدند دنیای مجازی دنیایی جدید است و مجرمان سایبر از لحاظ جرمشناسی از مجرمان عادی متفاوتند و مجازاتها و درمانهای متفاوتی را نیاز دارند. پیشرفت تکنولوژی و علم و دست یابی بشر به فناوری اطلاعات و استفاده از رایانه و پیدایش دنیای مجازی دارای پیامدهای مثبت و منفی فراوانی برای بشر بوده است. از جمله پیامدهای منفی آن، پیدایش جرایم رایانه ای بوده است. در مورد جرایم رایانه ای تعاریف متعددی ذکر شده است برخی از این تعاریف عباتند از: پلیس جنایی فدرال آلمان در تعریفی از جرایم رایانه ای این چنین اعلام داشته است: «جرم رایانه ای در برگیرنده همه اوضاع و احوال و كیفیاتی است كه در آن شكل های پردازش الكترونیك داده‌ها، وسیله ارتکاب و یا هدف یك جرم قرار گرفته است و مبنایی برای نشان دادن این ظن است كه جرمی ارتكاب یافته است. جرایم سایبری از زمان پیدایش تا کنون، با سه نسل یا تیپ مواجه شده است. دهه­های 60 و 70 و اوایل 80 زمان حاکمیت نسل اول تحت عنوان جرایم رایانه­ای است. در این زمان در خصوص جرایم، محوریت بحث با رایانه بود. از این رو تعداد توصیف­های مجرمانه بسیار کم بود. به تدریج در دهه 80 تا اوایل دهه 90 نسل دوم به مبان آمد. بحث محتوا مورد استفاده قرار گرفت یعنی به موضوع جرایم داده و اطلاعات توجه شد.

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

موضوعات: بدون موضوع
[یکشنبه 1398-07-14] [ 01:44:00 ق.ظ ]