فهرست مطالب:

چكیده ت‌

فصل اول. 1

مقدمه. 1

1-1- مقدمه. 2

فصل دوم. 5

بررسی منابع. 5

2-1-تاریخچه و معرفی گیاهان دارویی. 6

2-2-ترکیب های ثانویه. 7

2-3- تاریخچه کشف ترکیبات  ثانویه گیاهان. 7

2-4- انواع ترکیبات ثانویه. 8

2-4-1-ترکیب های ثانویه به 9 گروه مهم زیر تقسیم بندی می شوند: 8

2-5- ماده موثره 9

2-6- اسانس یا ترکیب های آروماتیک یا روغن های فرار 9

2-7- هیدروکربن های موتوترپنی. 10

2-8- فنل ها 10

2-9- طبقه بندی خانواده نعناع. 12

2-10- مرزه 1 13

2-11-  مشخصات گیاه 13

2-12-شیمی گیاه مرزه 14

2-13- استخراج مواد متشکله گیاهان دارویی. 16

2-14- انتخاب حلال. 16

2-15- روش‌های استخراج. 16

2-15-1- روش خیساندن: 16

2-15-2- روش پرکولاسیون: 16

2-15-3- روش هضم: 16

2-15-4- روش دم کردن: 16

2-15-5- روش جوشاندن: 17

2-15-6- روش سوکسله: 17

2-16- عصاره‌های گیاهی. 17

2-17- حلال‌های استخراجی. 18

2-18- اسانس‌ها 18

2-19- اثرات بیولوژیکی اسانس‌ها 18

2-20- ترکیبات شیمیایی اسانس‌ها 18

2-21- نقش اسانس های گیاهی در تغذیه دام. 19

2-22-خصوصیات افزودنی‌های خوراکی. 20

2-23-  روغن های فرار 21

2-24- تاثیر اسانس ها بر تخمیر میكروبی شکمبه. 21

2-25-  تاثیر اسانس ها بر متابولیسم پروتئین. 24

2-26-  تاثیر اسانس ها بر  تولید اسیدهای چرب فرار 30

2-27- تاثیر اسانس ها بر  عملكرد حیوان. 33

فصل سوم. 36

مواد و روش ها 36

3-1- مكان و زمان انجام آزمایش… 37

3-2- تهیه مواد آزمایشی. 37

3-3-جیره های آزمایشی. 38

3-4-دام های مورد آزمایش… 38

3-5-تجزیه شیمیایی اقلام جیره 39

3-5- 1-اندازه گیری رطوبت و ماده خشك.. 39

3-5-2 – اندازه گیری درصد پروتئین خام. 39

3-5-3- اندازه گیری ماده آلی  وخاکستر 40

3-5-3- اندازه گیری دیواره سلولی بدون همی سلولی (1ADF) 40

3-5-4- اندازه گیری دیواره سلولی (NDF)1 40

3-6-  بررسی عملكرد دام ها 40

3-7-  نمونه گیری. 41

3-8-  تجزیه و تحلیل آماری. 41

فصل چهارم. 42

نتایج و بحث.. 42

4-1- عملكرد 43

4-2- تاثیر سطوح مختلف اسانس بر تخمیر شكمبه. 44

4-3- فراسنجه های خونی. 55

4-3 -1-   تری گلیسیرید خون. 55

4-3-2- اسید های چرب غیر استریفه خون. 55

4-3-3 – بتاهیدروکسی بوتیریک اسید. 56

4-3-4 – کلسترول. 57

4-3-5- کراتینین. 57

4-3-6- لیپوپروتئین با چگالی کم. 57

4-3-7- لیپوپروتئین با چگالی زیاد 58

4-3-8- لیپوپروتئین با چگالی خیلی کم. 58

4-3-9- اوره خون. 58

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید

4-3-10- گلوکز خون. 59

4-3-11-   پروتئین کل خون. 60

4-3-12-آلبومین خون. 60

نتیجه گیری. 61

و 61

پیشنهادات.. 61

نتیجه گیری. 62

پیشنهادات: 63

منابع: 64

چكیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف اسانس مرزه شامل سطوح (صفر میلی گرم ، 200 میلی گرم، 400 میلی گرم) و نوع دانه غلات(ذرت و جو) بر روند تخمیر شكمبه ای ، عملكرد حیوان و برخی فراسنجه های خونی بزغاله های بومی آذربایجان غربی انجام شد. در این آزمایش از 36 بزغاله ماده بومی آذربایجان غربی استفاده شد. جیره آزمایشی به صورت دو جیره  بر پایه جو و ذرت تنظیم شد. طرح آزمایشی مورد استفاده به صورت آزمایش فاكتوریل 3×2 در قالب طرح بلوك های كامل تصادفی به مدت 11 هفته بود. نتایج نشان داد كه تأثیر اسانس مرزه و نوع دانه غلات بر مصرف ماده خشك، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی معنی دار نمی باشد(5% P>). بین فاكتورهای تخمیر شكمبه تیمارها تأثیر معنی داری بر غلظت كل اسید های چرب فرار  شکمبه داشت. بطوریكه بیشترین میانگین مربوط  سطح اسانس به سطح 400 میلی گرم اسانس با 28/ 101 میلی مولار و كم ترین میانگین مربوط به سطح 200 میلی گرم با 77/85 میلی مولار بود. از لحاظ دانه غلات بیشترین مقدار مربوط به دانه جو وکم ترین میانگین مربوط به دانه ذرت می باشد.استات شكمبه نیز اختلاف معنی داری بین تیمارها داشت (5%P<). بطوریكه در بین سطوح اسانس، بیشترین میانگین مربوط به سطح 400 میلی گرم با 40/63 میلی مولار و کم ترین مقدار مربوط به سطح200 میلی گرم با 58/47 میلی مولار بود. تأثیر سطوح اسانس نیز بر نیتروژن آمونیاكی معنی دار بود. بطوریكه بیشترین میانگین مربوط به سطح صفر میلی گرم با 74/7 میلی گرم بر دسی لیتر و كمترین میانگین مربوط به 200 میلی گرم با 61/4 میلی گرم بر دسی لیتربود. میزان PH مایع شكمبه تحت تأثیر نوع  دانه غلات قرار گرفت (5%P<) گلوكزخون تحت تاثیر سطوح اسانس اختلاف معنی داری با هم داشت. بطوریکه بیشترین میانگین مربوط به سطح صفر میلی گرم با 94/81 میلی گرم بر دسی لیتر و کم ترین مقدار مربوط به سطح 200 میلی گرم اسانس با 45/75 میلی گرم بر دسی لیتر بود. به طور كلی نتایج این آزمایش نشان داد كه اسانس مرزه و نوع دانه غلات دارای پتانسیل اثرگذاری بر الگوی تخمیر شكمبه می باشد.

1-1– مقدمه
امروزه جمعیت انسانها با رشد سریعی روبرو است كه این پدیده در مقایسه با قرن نوزدهم یك انفجار محسوب می شود. این افزایش جمعیت از دو جنبه برای متخصصین علوم كشاورزی و منابع طبیعی دارای اهمیت است. هدف اول دستیابی به تكنولوژی تامین غذای بشر برای جمعیت دنیا و عوامل موثر میزان و عرضه آن ها تأثیر دارد و دوم مطالعه روند ازیاد جمعیت و اثرات آن بر عرضه فرآورده های كشاورزی برای نسل های آینده می باشد. در این رابطه مسایل مختلفی باید مورد توجه قرار گیرد برای مثال محدودیت زمین قابل كشت و مشكلات زیست محیطی و استفاده بیش از حد از منابع محدود از آن جمله هستند (تقی زاده، 1375). با توجه به پیچیدگی هضم و متابولیسم پروتئین در نشخوار كنندگان به علت وجود هضم میكروبی و تغییرات زیاد آن در دستگاه گوارش از پیچیدگی خاصی برخوردار است متخصصین تلاش می كنند تا حیوان با كمترین هزینه بیشترین پروتئین مورد نیاز خود را از لحاظ پروتئین میكروبی و حقیقی تولید ،وكند (كامرا و همكاران، 2008). آزمایش های اندازه گیری قابلیت هضم شامل آزمایش بر روی حیوان زنده[1] و روش آزمایشگاهی[2] است كه هر كدام به نوبه ی خود دارای مزایا و معایبی هستند.

در تغذیه نشخوار كننده باید سیستم تولیدی متمركزی به ویژه در مورد تولید شیر وسایر نیازهای حیوان توسط سطوح بالای اانرژی و پروتئین در نظر گرفته شود. بنابراین باید نسبت بالایی از نشاسته و پروتئین باكیفیت بالا در تغذیه حیوانات استفده گردد .كه این مواد هم بسیار سریع تخمیر می شوند. تجزیه سریع نشاسته باعث اسیدوز و تجزیه

موضوعات: بدون موضوع
[جمعه 1398-07-12] [ 09:25:00 ب.ظ ]