پایان نامه کارشناسی ارشد رشته نساجی : منسوجات مقاوم در برابر آتش | ... | |
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده : ضد آتش کردن منسوجات و یا مقاوم نمودن منسوجات در مقابل آتش در کشورهای پیشرفته از اهمیت خاصی برخوردار است و برای منسوجات مختلف استانداردهای خاصی با مشخصه کاربردی آن معرفی شده که تولید کنندگان ملزم به رعایت آنها در هنگام تولید کالا می باشند و به طور نمونه پرده های هتل ها و منسوجات بیمارستانی از این نمونه ها می باشند . به طور کلی الیاف را از لحاظ اشتغال پذیری به دو دسته تقسیم بندی می کنند که به الیاف قابل اشتغال و الیاف غیر قابل اشتغال تقسیم می شوند . الیاف قابل اشتغالی می باشند که خود سوز می باشند به گونه ای که در مجاورت هوا خودسوز بوده در
صورت مشتغل شدن نمونه ای از این الیاف پنبه می باشند که LOIکمتر از 20 دارد . این الیاف را می توان با عملیات تکمیلی مقاوم در برابر آتش نموند . پشم این لیف خود سوز نبوده یعنی در صورت مشتغل شدن خاموش می شود که نشان از بالا بودن LOI آن می باشد . نوع دیگر الیاف الیافی می باشند که به طور ذاتی ضد آتش می باشند مانند آزبست و یا از انواع الیاف بشر ساخت نومکس و کولار را نام برد ، این الیاف بیشتر در کاربرد های صنعتی مانند دستکش کار و لباس آتش نشانان ، روکش صندلی هواپیما و … کاربرد دارند تولید این الیاف مشکل بوده و تکنولوژی تولید آن در دست شرکت های بزرگی همچون دوپنت آمریکا قرار دارد . امروزه با افزایش شهر نشینی و هم چنین استفاده از لوازم الکتریکی که امکان اشتغال را افزایش داده و هم چنین خود نیز به عنوان ماده سوختنی احتمال آتش سوزی را افزایش می دهند ، بنابراین لزوم استفاده از کالای نساجی که مقاوم در برابر آتش می باشد و همچنین هشدار دهنده ما افزایش یافته است .
[یکشنبه 1398-07-14] [ 09:08:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|